Hoe kom ik gezond bij?

Heel vaak krijg ik de vraag; “Hoe kom je gezond bij?”
Hierop mijn antwoord! 🙂

Als allereerste: bijkomen gaat, net zoals met afvallen, met vallen en opstaan!

Mijn tips

  • Neem wat extra 20%-tjes. In plaats van 80/20 kan je ook naar 60/40 gaan.
  • Eet wat extra gezonde eiwitten. Als je een kommetje fruit eet, eet er dan wat yoghurt bij of maak een smoothie met kefir.
  • Eet bij een gerecht wat extra koolhydraten. Als je een recept hebt zoals ‘courgetti bolognese’, neem dan in plaats van 100% courgetti, de helft courgetti en de andere helft volkoren speltpasta.
  • Gebruik wat meer olijfolie. Als je een puree van knolselder maakt bijvoorbeeld, voeg er dan wat extra olijfolie aan toe. Zo is je puree smeuïger en heb je meteen ook meer gezonde vetten binnen. Overdrijf hier uiteraard niet mee.
  • Eet wat extra gezonde vetten. Avocado’s zijn je hemel, deze bevatten veel gezonde vetten. Maar dit is ook aansluitend op het vorige puntje
  • Eet noten (geen borrelnootjes! 😉 ), deze bevatten gezonde vetten en zoveel meer! Bij je granola ’s ochtends kan je wat gehakte noten toevoegen, maar ook in je smoothie kan je wat extra toevoegen door middel van noten.
  • Wat mij ook heeft geholpen is koninginnebrij. Dit is een product van de bijtjes met veel ‘kloekte’ zoals we hier in West-Vlaanderen zeggen. Het bevat veel vitaminen en goede stofjes voor je lijf. Het vergemakkelijkte ook het bijkomen voor mij. Zeker de moeite waard dus!

 

Het is vooral ook zelf wat aanvoelen waar je je fijn bij voelt, wat je lekker vindt!
Het is voor mij ook een heuse zoektocht geweest, ik heb honderd keer opgezocht “Hoe kom ik gezond bij?”, maar helaas, ik ving bot. Samen met Sana-Coach Annelies heb ik gezocht naar manieren om het toch zo aangenaam mogelijk te maken.

Raadpleeg bij meer vragen een Sana-Coach, hier vind je de verschillende Sana-Coaches.

Dit is geen doktersadvies. Raadpleeg indien nodig een arts. 
(Bij ernstig ondergewicht kan je voeding zoals Fortimel gebruiken. Vraag advies bij je apotheek.)

 

Veel succes!
Liefs,
Femke

 

Tags: No tags

Leave a Comment