Havermout cups

Deze havermout cups zijn super schattig en een leuke variant op granola met fruit en yoghurt.
Super simpel, lekker en zeker Insta-proof 🙂
Dit receptje was te zien in de VTM reeks ‘Open Keuken met Sandra Bekkari‘.

 

Benodigdheden

100g havervlokken
40g gemengde noten
1 eiwit
2 el honing
volle/Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de noten grof en meng onder de havervlokken.
  3. Voeg er de honing en het eiwit aan toe. Dit zorgt voor de binding.
  4. Meng goed.
  5. Doe het mengsel in muffinvormpjes en druk goed aan, anders zullen de cupjes uit elkaar vallen.
    Zorg er voor dat je een kuiltje hebt en mooie hoge randjes, zo kan je je yoghurt er later in doen.
  6. Plaats 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
  8. Vul met volle (Griekse) yoghurt en je favoriet fruit. Ik koos voor blauwe bessen en frambozen.
    Eventueel kan je wat vanille-extract in je yoghurt doen, zo krijg je vanilleyoghurt.

Leave a Comment