Gezondere kapsalon

Onlangs kwam mijn broer op bezoek, hij woont in Nederland en hij is een grote fan van ‘kapsalon’.
Het was dan ook een leuke uitdaging om er een gezondere versie van te maken, maar het is mij gelukt!

 

Benodigdheden (2 personen)
ongev. 2 pastinaken
enkele krielaardappelen
ijsberg- of Romeinse sla
2 à 3 tomaten
200g kippenreepjes
shoarmakruiden (hier te vinden)
2 metalen bakjes of ovenschalen
geraspte kaas

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de pastinaken en krieltjes in frietjes, leg op een ovenschaal met wat olijfolie,
    peper en zout en plaats in de oven gedurende 20′, roer goed om.
  3. Haal de frietjes uit de oven en zet de oven nu op de grillstand.
  4. Kruid de kippenreepjes met de shoarmakruiden en bak gaar in de pan met wat olijfolie.
  5. Kruid de kippenreepjes met nog wat shoarmakruiden in de pan.
  6. Snij ondertussen de sla in reepjes en de tomaten in plakjes.
  7. Leg de frietjes in de metalen bakjes gevolgd door de kip en de geraspte kaas.
  8. Plaats gedurende 5′ in de oven.
  9. Leg nu de sla en de tomaten in de bakjes.
  10. Eventueel kan je een looksausje maken:
    Voeg 4 el zelfgemaakte mayonaise samen met een geperst knoflookteentje, eventueel een lepeltje sambal.

 

Ziezo, mijn versie van ‘kapsalon’.
Smakelijk!
Liefs,
Femke


Gebruikers die dit bericht leuk vinden:

  • avatar

Leave a Comment