Bolognese van butternut

Ik krijg soms wel wat maagpijn van tomaten, dus daarom zocht ik een manier om bolognesesaus te maken zonder die pijn te hebben en tadaa!
Ik haalde mijn inspiratie uit ‘Meer gezonde goesting – Steffi Vertriest‘.

Benodigdheden

1 butternut
4 wortels
1 (rode) ui
1 à 2 zoete puntpaprika
(te zien hoe goed je paprika verdraagt en wat je lekker vint, zoete puntpaprika word beter verdragen)
olijfolie
2 teentjes knoflook
500g gehakt naar keuze
1 groentebouillonblokje (of 1/2 el groentebouillon poeder)
250ml water
300ml passata
volkoren speltpasta
tijm
kardemom
peper & zout
platte peterselie als afwerking

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Prik met een vork gaatjes in je butternut.
  3. Leg ongeveer 1u in de oven.
  4. Snij de butternut open en laat afkoelen.
  5. Schil de wortels en snij fijn.
  6. Snij ook de ui en paprika in kleine stukjes.
  7. Doe allemaal samen in een (grote) pan met een scheutje olijfolie.
  8. Voeg er de geperste knoflook aan toe.
  9. Voeg het gehakt toe samen met de groentebouillon, verspreid goed en laat zachtjes garen.
  10. Schep het vruchtvlees uit de pompoen.
  11. Doe het vruchtvlees samen met het water in de blender. Mix tot een gladde puree.
  12. Voeg de puree samen met de passata bij het gehakt. Kruid af met tijm, kardemom, zout en peper.
  13. Kook de pasta zoals op de verpakking staat vermeld.
  14. Voeg de pasta toe aan het gehakt. Laat nog even sudderen.
  15. Tijd om te dresseren! Voeg eventueel nog wat platte peterselie toe als afwerking, smakelijk!

Leave a Comment